Izjava o zasebnosti

Pravno obvestilo

Ta izjava o zasebnosti (oz. pravno obvestilo) velja za spletno mesto https://grs-ljubljana.si. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da Gorska reševalna služba – društvo Ljubljana hrani in obdeluje vaše podatke na načine, ki so navedeni v nadaljevanju te izjave.

Z vašimi osebnimi podatki ravnamo skladno z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov, Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (uredba GDPR) in internim Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov, ki urejajo obdelavo osebnih podatkov, postopke in ukrepe zavarovanja, vključno z odgovornostjo in nadzorom v procesu njihove obdelave.

Kdo smo

Lastnik spletnega mesta in upravljalec osebnih podatkov, ki so shranjeni pri nas v skladnosti z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov, je:

Gorska reševalna služba – društvo Ljubljana
Trdinova ulica 8
1000 Ljubljana
Slovenija
E-pošta: info@grs-ljubljana.si

Gorska reševalna služba – društvo Ljubljana je nevladna nestrankarska prostovoljna in nepridobitna organizacija, ki se ukvarja z reševanjem v gorah in tesno sodeluje z Gorsko reševalno zvezo Slovenije (GRZS).

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj

Vaši osebni podatki, ki so pridobljeni prostovoljno preko obrazcev na spletni strani ali preko neposrednega kontakta, se uporabljajo predvsem za namen komunikacije in obveščanja, lahko pa jih uporabimo tudi za raziskovanje uporabe spletnega mesta podjetje.si (samo za interne namene). Več o tem v nadaljevanju.

Kontaktni obrazci in komentarji

Na spletnem mestu https://grs-ljubljana.si preko obrazca za povpraševanje zbiramo naslednje osebne podatke, ki nam jih zaupate prostovoljno s tem, ko izpolnite kontaktni obrazec:

  • Ime in priimek (obvezno)
  • E-poštni naslov (obvezno)
  • telefonska številka (neobvezno)

Komentarji na spletni strani so izključeni, zato osebnih podatkov na ta način ne zbiramo.

Vdelana vsebina z drugih spletnih mest

Članki na tej spletni strani lahko vsebujejo vdelane vsebine z drugih spletnih mest (npr. videoposnetke, slike, članke itd.). Vdelana vsebina z drugih spletnih mest se obnaša na enak način, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vdelajo dodatno sledenje tretji osebi in nadzirajo vašo interakcijo s to vdelano vsebino, vključno s sledenjem interakcije z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

Zbiranje tehničnih podatkov

Na našem spletnem mestu uporabljamo Google Analytics orodje za spremljanje statistike obiska na spletni strani. S pomočjo tega orodja se samodejno zbirajo nekateri podatki o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali na naši spletni strani. Te informacije uporabljamo izključno za spremljanje statistike o obisku in uporabi spletnega mesta podjetje.si.

Piškotki (Cookies)

Naše spletno mesto lahko v brskalnik vašega računalnika odloži tako imenovani »piškotek«. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima pri teh obiskih. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer s kontaktnim obrazcem, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.

Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti:

  1. začasni (in sejni) ali trajni piškotki,
  2. lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

Sejni piškotek je piškotek, ki se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (kar je lahko nekaj minut, dni ali več let).

Lastne piškotke postavi spletno mesto, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletno mesto vključena zaradi želene funkcionalnosti. Več o piškotkih lahko preberete tukaj (na Wikipediji).

Katere piškotke uporabljamo na našem spletnem mestu?

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke analitične storitve Google Analytics, ki so tako trajni in začasni (sejni piškotki). Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.). Omogočajo nam, da ocenjujemo doseg in zanimivost naših prispevkov. Vse podatke uporabljamo interno in zgolj v namen izboljševanja našega spletnega mesta.

Vsi podatki, vezani za vaš obisk našega spletnega mesta, so v anonimni obliki shranjeni na strežniku, ki gosti spletno stran https://grs-ljubljana.si.

Seznam piškotkov na našem spletnem mestu in njihova veljavnost:

Ime piškotka Namen piškotka Veljavnost
_gat Piškotek spletnega orodja Google Analytics, ki omogoča boljše razumevanje navad obiskovalcev spletne strani z uporabo spletne analitike. 10 min
_gid Piškotek spletnega orodja Google Analytics, ki omogoča boljše razumevanje navad obiskovalcev spletne strani z uporabo spletne analitike. 24 ur
_ga Piškotek spletnega orodja Google Analytics, ki omogoča boljše razumevanje navad obiskovalcev spletne strani z uporabo spletne analitike. 2 leti
PH_HPXY_CHECK Piškotek zazna, če uporabnik sprejme ali zavrne obvestilo o piškotih. 1 leto

Druge povezave

Na spletnem mestu lahko najdete povezave do drugih spletišč, ki niso pod našim upravljanjem. Za spoštovanje zasebnosti oziroma za vsebino teh spletišč ne odgovarjamo, obiskovalcem preprosto le nudimo povezave, prek katerih lahko pridejo do uporabnih informacij s področja informacijske varnosti.

Zakaj zbiramo in kako varujemo vaše osebne podatke

Vaši osebni podatki, ki so pridobljeni prostovoljno preko obrazcev na spletni strani ali preko neposrednega kontakta, se uporabljajo za namen komunikacije in obveščanja. Dnevniške datoteke spletnega strežnika (»piškotki«) služijo za vpogled v statistiko obiskov na naši spletni strani, sicer pa jih podatkov ne obdelujemo posebej in jih ne povezujemo z drugimi podatki.

Komu posredujemo vaše osebne podatke

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo nikomur.

Koliko časa hranimo vaše osebne podatke in katere pravice imate

Rok hrambe je odvisen od vrste postopka in pravnih podlag, ki urejajo poslovanje in hrambo dokumentarnega in arhivskega gradiva.

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Zahteva posameznika se obravnava skladno z določbami Splošne uredbe. Pri tem se obrnite na upravljalca osebnih podatkov na e-poštni naslov info@grs-ljubljana.si.

Ta izjava o zasebnosti je bila nazadnje posodobljena dne 30. 3. 2023.