V nedeljo 26. maja 2024 je je GRS Ljubljana priredila že 25. Tek na Krim. Z 800 metri višinske razlike od Vrbljen na barjanski ravnici do vrha Krima so se spoprijele dvočlanske ekipe reševalcev iz Kranja, Tolmin, Jezerskega, Mojstrane in Ljubljane, pridružili pa so se jim še lokalni gorski tekači. Vremenske napovedi so še večer pred tekmo obljubljale dež, vendar so bile tokrat k sreči napačne, tako da so bile razmere za tek ugodne. Do cilja na vrhu je prva pritekla lokalna ekipa Podkrimcev, sledili sta ekipi GRS Tolmin in GRS Kranj.

Po sestopu v Vrbljene so morale vse ekipe opraviti še preizkus znanja prve pomoči. Oskrbeti so morali namišljenega ponesrečenca s poškodbo kolena. Zdravniška komisija je ocenila, da so vse ekipe pokazale primeren nivo znanja, tako da je o končni razvrstitvi odločali čas teka do vrha.

Razglasitev rezultatov in podelitev nagrad je z motivacijskim govorom, v katerem se je dotaknil tudi nekaterih dogodkov v zgodovini slovenskega alpinizma, odprl legendarni Roman Robas.

Prireditve ne bi uspeli izpeljati brez podpore PGD Vrbljene Strahomer, Vaške skupnosti Vrbljene in PD Krim, posebna zahvala pa gre sponzorjem: Porsche Verovškova, GR8 Consulting, Elektroservis Femec-Rudi, My Wood, BTC Ljubljana, Zavarovalnica Triglav, Repina Jože, Euroton – Promocijska oblačila, Sind, Iglu, Skylotec Adriatic – Anthron in Pro Kontrol.

Rezultati

   1. Podkrimci I (Damjan Repar, Leon Sabo) 42:26
   2. GRS Tolmin (Jaka Obid, Marko Abram) 43:56
  3. GRS Kranj (Rok Ropret, Gregor Šifrer) 47:15
  4. GRS Mojstrana (Franci Teraž, Jure Vajs) 48:43
  5. GRS Jezersko (Milan Šenk, Primož Šenk) 49:36
  6. Podkrimci II (Robert Gornik, Janvit Bajt) 52:10
  7. GRS Ljubljana (David Pavlovič, Janko Purkart) 58:38

.

.

Deli