GRS Ljubljana je v nedeljo 26. maja 2019 organizirala tradicionalni Tek na Krim. Tik pred štartom v Vrbljenah je sonce prebilo jutranjo meglo in tekmovalci so se pognali proti vrhu Krima, kamor so najhitrejši pritekli v slabih 41 minutah.

Ob povratku v Vrbljene so tekmovalci opravili še preizkus znanja prve pomoči. Opisati so morali prvo pomoč tekaču, ki ga je med tekom pičila čebela, zato so mu začele otekati ustnice, po rokah in nogah pa so se pojavili številni rdeči in srbeči izpuščaji.

Tekmovalni del se je tudi tokrat zaključil s sproščenim druženjem in obljubo, da se čez eno leto ponovno spoprimemo z 800 višinskimi metri iz Vrbljen do vrha Krima ter z novo praktično nalogo iz prve pomoči.

Pri organizaciji teka so sodelovali PD Krim, VS Strahomer, VS Vrbljene in PGD Vrbljene – Strahomer. Prireditev so podprli IVL, Anthron, Porsche Verovškova, BTC Ljubljana, Veit Team, Sind, Kemira, Iglušport, Annapurna, Treking šport, Elektronabava Črnuče, Elektroservis Rudi Femc Lj.Črnuče, Marjan in Nina Krajnik-Litostrojska koča na Soriški planini, GAS BAR,Žiga Dolar sp. in Gostišče KRKA, Jožefa Kovačič sp..

Rezultati

Moški:

1. GRS Jezersko III (Anže Šenk, Primož Šenk) 40:54
2. Podkrimci I (Damjan Repar, Leon Sabo) 43:24
3. GRS Ljubljana IV (Janez Erzar, Gašper Rak) 44:47
4. Podkrimci II (Janvit Bajt, Matevž Artač) 46:08
5. Mici (Primož Kocjančič,Roman Strmšek) 46:18
6. GRS Jezersko I (Milan Šenk, Tone Karničar) 46:40
7. Žvalca Team (Luka Golob, Roman Jež) 47:57
8. GRS Jezersko II (Simon Babič, Klemen Dolinšek) 51:42
9. GRS Ljubljana I (Žiga Ašič, Jurij Nabergoj) 55:28

Ženske in mešane ekipe:

1. GRS Ljubljana II (Anka Košmrl, Veronika Rupnik) 54:11
2. GRS Ljubljana III (Maja Jereb, Nejc Turnšek) 56:00
3. Kinvital Team (Andreja Sivec, Aleš Dolenc) 1:00:32

Miha Peternel

Foto: Helena Škrl in Martin Česnik

.

Deli