Prvo septembrsko soboto, dan pred skupnim postajnim piknikom v Pustolovskem parku GEOSS smo se v sklopu skupne ture odpravili plezati v visoke stene, letos v Triglav oz. Steno in njeno okolico. Sprva je bila vsebina prijavne tabele klavrna, vendar so me v četrtek pozitivno presenetili nekateri klici kolegov, da se bodo ture udeležili, a se niso »uradno« prijavili. Vremenska napoved je bila ugodna, volja je; akcija!

Zgodaj zjutraj se odpravimo proti Gorenjski, kjer se glavnina zbere na kavi na črpalki pri Radovljici. Le zagnanca (op. David in Peter) sta po tem, ko sta odložila Žigo, odpeketala naprej v Vrata. V Vratih pa rahlo presenečenje, saj je parkirišče dobesedno nabito, redarji so nas usmerili še dalje od zapornice proti domu. »Seveda, Krma je zaprta …«, pametujeva.

Vsaka naveza je v svojem miru in zgodbi preživela dan, okoli pa so nas spremljali veseli vzkliki pohodnikov in vsake toliko zvok helikopterja. Po preplezanih smereh smo počasi prikapljali do Aljaževega doma v Vratih, kjer smo poskrbeli za hidracijo, okrepčali z žganci ter delili vtise. Zadovoljni in z novo zgodbo smo se odpravili domov in se že veselili naslednjega dne – piknika.

(David Pavlovič)


Preplezane smeri
1. Žiga Ašič in Celestina Jernej: Slovenska smer, Prevčev izstop, III/II-III, 750m
2. Celestina Jože in Helena Bertoncelj: Slovenska smer, Prevčev izstop, III/II-III, 750m
3. David Pavlovič in Peter Hrovat: Nasmeh, VI/VI-, 400m
4. Franci Intihar in Jani Vozel: Pihavc, Južni kamin, IV/I-II


Deli